didier de borle, beeldmaker

Digitale kunst

op dichan.eu door

Didier de Borle, beeldmaker

naar het menu van deze website

Welkom op mijn website 'Digitale kunst'

Ik ben Didier de Borle, hobbyfotograaf, en ik ben sinds mijn pensionering woonachtig aan de Belgische kust te Oostende. Ik noem mij liever 'beeldmaker' dan 'fotograaf'.
Vier en vijftig jaar geleden begon ik met fotografie en sinds 2013 ga ik digitaal. Ik gebruik een spiegelreflexcamera 'canon 650D' en fotografeer altijd in RAW.

De basis van al mijn beelden is een foto. Dat kan een abstracte foto, maar evengoed een figuratieve foto zijn. Het resultaat is steeds een abstract beeld. Vergelijk het met mijn abstracte fotografie, echter met het verschil dat bij digitale kunst de hoofdrol is weggelegd voor een fotobewerkingsprogramma en of een digitaal teken- of schilderprogramma. In mijn geval zijn dat Lightroom 6.1 en Paint.net.

Bij digitale kunst gaat het in eerste instantie om de 'sierlijkheid' van vorm en de 'schoonheid' van kleur. Je mag het wel of niet mooi vinden. Op het moment dat je jezelf voor het beeld openstelt, het beeld in je leefwereld toelaat, zal je er soms iets in herkennen of zal het beeld je op een of andere manier raken. Aanschouw en laat je fantasie de vrije loop. Om je fantasie te prikkelen ken ik aan deze beelden geen titel toe. In plaats daarvan benoem ik ze met DK01, DK02, enzovoort.

Via het 'hamburger'-menu, rechts bovenaan, wandel je door de pagina's van mijn site.

Ik wens je veel kijkgenot.


 

[ top pagina ] © Didier de Borle

Keywords didier de borle, beeldmaker, fotografie, abstract, digitaal, kunst, lichtroom, paint.net